Mouka na domácí chléb – pšenično-žitná směs
Dostupná balení
900 g, 15 kg, 25 kg, 40 kg
V dnešní době je trend péct vlastní domácí chléb, naše společnost produkuje namíchanou směs pšeničné a žitné mouky, která je k tomu přímo určena.
Na sáčcích jsou uvedeny základní receptury pro zpracování – jak v domácí pekárně, tak i pro volné upečení v troubě. Objem 900g je z důvodu receptury k domácím pekárnám.
Tato mouka je veřejností velice kladně hodnocena.
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Suroviny
500 g pšenično-žitné mouky na domácí chléb
320 ml vody
40 g bílého jogurtu
1 balíček sušeného droždí
2 zarovnané lžičky soli
1 lžička cukru
Postup
Do formy nejprve vložíme vodu a jogurt, přisypeme sůl, mouku, na suchou část navrstvíme cukr a zasypeme droždím.
Zapneme na základní program, nastavíme velikost chleba 1000g, střední propečení a necháme pekárnu pracovat.
Po upečení opatrně vyklepneme chléb a necháme vychladnout na mřížce (háky případně vytáhneme až po vychladnutí).
Složky | Množství ve 100g výrobku | Jednotky |
Energetická hodnota | 1446/341 | kJ/kcal |
Tuky | 1,2 | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 | g |
Sacharidy | 70 | g |
z toho cukry | 2,4 | g |
Bílkoviny | 10 | g |
Sůl | <0,01 | g |