Mouka na domácí chléb – pšenično-žitná směs

Dostupná balení

900 g, 15 kg, 25 kg, 40 kg

V dnešní době je trend péct vlastní domácí chléb, naše společnost produkuje namíchanou směs pšeničné a žitné mouky, která je k tomu přímo určena.

Na sáčcích jsou uvedeny základní receptury pro zpracování – jak v domácí pekárně, tak i pro volné upečení v troubě. Objem 900g je z důvodu receptury k domácím pekárnám.

Tato mouka je veřejností velice kladně hodnocena.

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Suroviny

500 g pšenično-žitné mouky na domácí chléb

320 ml vody

40 g bílého jogurtu

1 balíček sušeného droždí

2 zarovnané lžičky soli

1 lžička cukru

 

Postup

Do formy nejprve vložíme vodu a jogurt, přisypeme sůl, mouku, na suchou část navrstvíme cukr a zasypeme droždím.

Zapneme na základní program, nastavíme velikost chleba 1000g, střední propečení a necháme pekárnu pracovat.

Po upečení opatrně vyklepneme chléb a necháme vychladnout na mřížce (háky případně vytáhneme až po vychladnutí).

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1446/341 kJ/kcal
Tuky 1,2 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
     z toho cukry 2,4 g
Bílkoviny 10 g
Sůl <0,01 g